Vogels spotten en leraren kijken

Door: Ikzelf

Blijf op de hoogte en volg Charlot

31 Maart 2018 | Suriname, Paramaribo

Een maand zit er op. Een maand! Een maand vol met stage, reisjes, bezoekjes en ontspannen. Veel ontspannen. Natuurlijk er gebeurt wel wat op stage, maar dat is voor drie ochtenden in de week. Eigenlijk mag ik niet klagen, ik kom hier volledig tot rust door de weinige verplichtingen. En toch knaagt het. In Nederland ben ik altijd bezig, ik vlieg van hot naar her en heb altijd mensen om me heen. Dit bezig zijn mis ik hier een beetje. Mijn boeken heb ik inmiddels uit en het internet in mijn huis is te traag voor netflix. Gelukkig kan ik altijd kletsen met mijn lieve huisgenootjes, spelen we wel eens spelletjes of gaan we uit.

Dat ik weinig verplichtingen heb betekend niet dat er aflopen twee weken niets is gebeurt. Twee weken geleden heb ik twee docenten uit Nederland mogen verwelkomen op mijn stage school. Ze een les bezocht waarin ik les gaf over de Tweede Wereldoorlog aan derdeklassers. Het was de eerste keer dat ik les gaf met ICT op de school en ook nog eens mijn eerste les aan deze derde klas. De omstandigheden waren niet ideaal. De beamer en mijn filmpjes werkte, de klas was goed te sturen en eigenlijk was alles prima verlopen, waar maakte ik me ook al weer druk over? De docenten waren erg te spreken over mijn les. Yes.

In het weekend zijn we met de meidengroep waar ik inmiddels deel van uit maak naar Bigipan geweest. Een leuke verassing was dat mijn Belgische stagegenootjes per toeval op dezelfde trip mee gingen. Na een busreis en boottocht kwamen we aan bij een enorm meer, met in het midden huizen op palen. De omgeving bleek een enorme trekpleister te zijn voor vogelspotters. 's Avonds kwam ik er achter waarom. We gingen in een bootje bij een voor mij random struik zitten en wachten. Langzamerhand streken de meest prachtige rode vogels neer in de struik bij ons, tot dat deze gevuld was met vogels. Tegen de zonsondergang was dit een prachtig gezicht en in de verte zagen we flamingo's lopen. De volgende dag ben ik lekker wezen kanoën, waarbij ik helemaal zen werd.

Aangezien het meer slechts veertig centimeter diep was konden we ook genieten van ons zelf verzorgde modderbad, wat uitliep in een waar moddergevecht tussen Lien, Nathan, Leon en mij. De volgende dag kon ik de modder nog uit mijn oren halen, maar het was helemaal heerlijk. De rest van de middag hebben we lekker liggen zonnen op het terras aan ons huis, waarbij ik zelfs een beetje verkleurd bent. Ik weet het! Ik verkleur?!

Verder heb ik voor de eerste keer roti op (niet helemaal mijn ding) en heb ik met de Surinaamse oma van Michelle een typisch Surinaamse markt bezocht. Ik heb geregeld dat ik eind mei een week stage mag gaan lopen in en binnenland. En nu begint nu paasvakantie. Nogmeer niets doen en tripjes maken. 7 april hebben we een huisfeest gepland staan in ons huize tosca. Het studenten leven moeten we immers ook een beetje in stand houden, toch?

Ik houd je op de hoogte!
Groetjes uit Suriname

• 01 April 2018 - 17:30

Truus:

Beste Charlot,
    Voor het geval je je nuttig wil maken voor de Surinaamse maatschappij: er zijn tal van organisaties die zitten te springen om extra handen/ hersens. Je zou bijvoorbeeld huiswerkbegeleiding of activiteitenbegeleiding kunnen geven in een kindertehuis of een internaat. Vraag mw. Loor er eens naar.
    Groet,
    Truus

• 01 April 2018 - 18:43

Lisa:

Hee Zussie,

Ziet er goed uit met die mooie vogels, geniet van de mooie natuur en probeer wat te leren op de Surinaamse scholen. Veel plezier en succes!

Liefs,
    Lisa

• 01 April 2018 - 19:02

Dia Stensen:

He wat vervelend dat jij je daar loopt te vervelen, terwijl wij hier zo veel te doen hebben (1 april!) En dan ook nog die zon die daar altijd schijnt en hier nog veel te weinig.
    Maar ja wij hebben Pleinpop voor de deur dat compenseert de situatie dan weer wat!!
    Effe ter info: ik kan 2 kg.boeken opsturen voor ong. 25 euro, maar dat zal dan wel ong. 3 weken duren.

Heel veel plezier tijdens je paasvakantie en rust maar lekker uit! En eh... misschien een goed idee van Truus om er wat vrijwilligerswerk bij te doen!
    Liefs van je mams.

• 02 April 2018 - 17:05

Dion:

Hee Charlot, leuke foto's. ziet er allemaal leuk uit daar! Hoop dat je het een beetje naar je zin hebt. Die vrije tijd moet vast wel goed te benutten zijn daar.

Komt helemaal goed, veel succes.

Liefs, je zusje x

• 03 April 2018 - 10:21

Kees-Jan:

Hoi,
    Vergeet niet dat het ook goed is om te onthaasten: zodra je in Nederland terug bent, ga je dit missen.

In navolging op de reactie van Truus: voorgaande jaren hebben andere ILS-studenten ook vrijwilligerswerk gedaan en zij waren er erg blij mee. Je zou op onze Facebooksite een vraag kunnen posten of iemand tips voor je heeft!
    Succes en sterkte met de rust... :-)
    Kees-Jan

• 03 April 2018 - 12:55

Coen :

Wat Kees-Jan zegt: onthaasten is goed. Je grenzen de andere kant op leren kennen is een hele waardevolle ervaring. Succes en sterkte daarmee! En blijf ons lekker op de hoogte houden! :)